ALGEMEEN

 HOME

 UM YANG KWON

 HAN KUK MU SUL

 INSTRUCTEURS

 CONTACT

 

TECHNIEKEN

 HAP KI DO

 QIGONG

 ZELFVERDEDIGING

 KUK SON KWAN

 

 

INFO

 LESROOSTER

 AGENDA

 NIEUWSBERICHTEN

 TARIEVEN

 LINKS

 FOTO’S

 

 

대 한

한 무

합 관

         Daehan Hapkido Hyup Hwe

         The Korea Hapkido Federation

         Han Moo Kwan

 

De Koreaanse Hapkido Federatie is de grootste, meest bekende Hapkido organisatie in de wereld. De federatie bestaat voor het merendeel uit Koreaanse studenten en instructeurs die in Zuid Korea hebben getraind. Het hoofdkantoor bevindt zich in Seoul, de huidige president is Oh, Se Lim. De organisatie is opgericht door Grootmeester Ji, Han Jae en heette oorspronkelijk Koreaanse Hapkido Association. In 1973 richtte Grootmeester Ji, Han Jae tesamen met Grootmeester Kim, Moo Wong en Grootmeester Myung, Jae Nam de eerste associatie op.

Nadat Grootmeester Ji en Grootmeester Myung de federatie hebben verlaten werd Grootmeester Park, Sung Chul tot president verkozen. In 1988 werd Grootmeester Oh, Se Lim tot president verkozen. In September 2008 trad Grootmeester Oh, Se Lim af en is opgevolgd door Grootmeester Kim, Yong Jun. Helaas moest Grootmeester Kim, Yong Jun na een paar maanden zich al terugtrekken wegens gezondheidsredenen. Een reorganisatie van de organisatie was al in gang gezet. Grootmeester Oh, Se Lim werd verzocht om weer president te worden. Hij is nu weer de huidige president van de organisatie.

De huidige federatie bestaat uit verschillende Hapkido kwan. Een van deze kwan is de Han Moo Kwan.

In Europa is de Koreaanse Hapkido Federatie vertegenwoordigd in verschillende landen zoals in Frankrijk en in Groot-Brittannië. In Nederland wordt de Koreaanse Hapkido Federatie vertegenwoordigd door de Daehan Hapkido Bond Nederland . De Daehan Hapkido Bond Nederland is verbonden met de Daehan Hapkido Federatie via de Han Moo Kwan in Korea. Grootmeester Kim, Hack Hee uit Pusan is de grootmeester waar de Daehan Hapkido Bond Nederland direct mee verbonden is.

 

Huidig bestuur Daehan Hapkido Bond Nederland:

Erik Gijsbertsen, Jurgen van den Berg , Kim Hack Hee en Misha Lisetsky

 

Oprichters Daehan Hapkido Bond Nederland:

Vlnr. Joen van Workum, Leo Snel, Kim Hack Hee en Misha Lisetsky

 

Het huidige bestuur van de Daehan Hapkido Bond Nederland is :

Voorzitter  : Misha Lisetsky ( Um Yang Kwon )

Secretaris  : Jurgen van den Berg ( Kum Kam Yi Kon )

Penningmeester : Erik Gijsbertsen ( Kum Kam Yi Kon )

 

Aangesloten Hapkido scholen in Nederland zijn:

Kum Kam Yi Kon

Master Quick

Um Yang Kwon