DAN DO SUL

Dan Do Sul (ook wel Dan Gum Sul genoemd) is de Koreaanse benaming voor mestechnieken. Deze technieken worden toegepast in bijna alle Koreaanse vechtsporten en martial arts zoals ze sinds de tweede wereld oorlog beoefend worden. De technieken zijn niet nieuw, zijn zo oud als er messen gebruikt worden voor aanval en verdediging.

Bij het beoefenen van de technieken ligt de nadruk bij het verdedigen tegen mesaanvallen. Alleen de basis technieken van het aanvallen met messen wordt beoefend om de aanvallen realistisch uit te voeren voor het trainen van de verdediging technieken.

De technieken worden statisch, semi-dynamisch, dynamisch en realistisch beoefend. Tijdens het beoefenen wordt gebruik gemaakt van lichaam bescherming zoals een Hogu. Voor de training van het soepel maken van de pols en het verstevigen van de grip zal gebruik gemaakt worden van een paar Sai’s.

 

wp37ccb1bf_0f.jpg wp82399af9_0f.jpg wp8d02ef28_0f.jpg

           Dan do (metaal)                     Dan do (rubber)                     Dan do (hout)

wpbdacbd39_0f.jpg

            Sai’s

 

De verdediging technieken worden realistisch getraind. Dus geen acrobatisch gesprongen traptechnieken, geen trappen naar het hoofd, maar korte weringen en korte verdediging aanval.

1. De basis technieken worden statisch beoefend.

2. De semi-dynamische technieken worden beoefend met een tegenstander. De aanvallen zijn 1 staps.

3. De dynamische technieken worden beoefend met een tegenstander. De aanvallen zijn 2 en 3 staps.

4. De sparring wordt beoefend met een gewapende tegenstander waarbij de aanval vrij is.

Door de aard van de technieken is dit onderdeel besloten. Deelnemen aan deze training vindt pas plaats na toelating op basis van voordracht. Na de voordracht zal er met de kandidaat een gesprek plaats vinden.